Brusinky jsou chutnou přílohou k masům (svíčková, husa, krůta, vepřové medailonky, masové kuličky …atd). Majkl Vám ukáže jak udělat do 15 minut úžasnou omáčku z čerstvých brusinek.
Brusinky jsou také známé svým účinkům v prevenci infekcí močových cest, onemocnění žaludku či vysoké hladiny cholesterolu.
INGREDIENTY:
500 g čerstvé brusinky
400 g cukru
150 ml porto víno
100 ml pomerančový džus
Šťáva z 1 citrón
strouhaná kůra z 1 pomeranče
koření (skořice, badyán, hřebíček)

RECEPT:
nasypeme 50 g cukr a šťáva z 1 citrónu na čerstvé brusinky a necháme přes noc
zkaramelizujeme cukr
přidáme brusinky
přidáme porto víno
přidáme pomerančový džus
přidáme koření
vaříme cca 15 minut

Majkl Vám přeje dobrou chuť!!!

Láska prochází žaludkem, tak proč si něco dobrého neuvařit, neupéct, nepřipravit. S fantazií se dá připravit výborný porkm, ale občas dochází inspirace a tím pádem je potřeba zabrouzdat po receptech. V rubrice fajn recepty na holcina.cz najdete nepřeberné množství rad a tipu na přípravu výborného jídla. Pokud hledáte přípravu levných jídel, rychlých jídel, nebo skutečnou gurmánskou špičku, tak si prohlédněte video recepty v naši databázi. Přejeme dobrou chuť!

Zapojte se do dění a zanechte pod příspěvkem komentář, nebo názor. holcina.cz

ZANECHAT ODPOVĚD