Známý gastronomický inspirátorJiří Babica dnes představí svou variaci na daňka načerno na malinách s kapustou a bramborovými kroketami. Dobrou chuť!

Recept: 1 kg daňka – plecko
2 mrkve, 1 petržel, čtvrt celeru
2 cibule
1 lžíce másla
100 g špeku
6 celých pepřů
5 jalovců
5 nových koření
1 bobkový list
sůl
3 dcl červeného vína
1 dcl vody nebo vývaru
perník na strouhání
citron
ocet
2 lžíce cukru
2 lžíce malinové marmelády
čerstvé maliny
sekané mandle

půl kapusty

8 brambor vařených strouhaných
sůl
bramborová moučka
strouhanka
olej

Maso pokrájíme na kusy, osolíme, dáme na olej a zprudka opečeme.
Do výpeku dáme špek, kořenovou zeleninu a cibuli, veškeré koření. Restujeme, přidáme maliny, marmeládu, víno, vodu. Dusíme do měkka. Zahustíme strouhaným perníkem.
Kapustu povaříme ve vodě s octem, solí, cukrem.
Vařené strouhané brambory smícháme s moučkou, vytvoříme kuličky, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme do zlatova.

Sledujte nás na Facebooku!
https://www.facebook.com/varimesbabicou/

#varimesbabicou #babicovydobroty #babica #vaření

Láska prochází žaludkem, tak proč si něco dobrého neuvařit, neupéct, nepřipravit. S fantazií se dá připravit výborný porkm, ale občas dochází inspirace a tím pádem je potřeba zabrouzdat po receptech. V rubrice fajn recepty na holcina.cz najdete nepřeberné množství rad a tipu na přípravu výborného jídla. Pokud hledáte přípravu levných jídel, rychlých jídel, nebo skutečnou gurmánskou špičku, tak si prohlédněte video recepty v naši databázi. Přejeme dobrou chuť!

Zapojte se do dění a zanechte pod příspěvkem komentář, nebo názor. holcina.cz