Co uvařit z dýně? Zkuste naši osvědčenou dýňovou polévku. Jak na ní vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se i tipy, jaké koření se do krémové polévky nejlépe hodí, jak správně dýni připravit i tajnou ingredienci, která dodá dýňovému krému nádech svěžesti. Připravte si exotické kokosové mléko, voňavé koření, poctivý med, čerstvou smetanu a domácí vývar a můžete se pustit do přípravy typické podzimní polévky, která vás zasytí a zahřeje i za podzimních sychravých večerů.

Suroviny:
– 1 kg dužiny z dýně
– 15 tobolek kardamonu
– 2 lžíce semínek koriandru
– 5 lžic dýňového oleje + na ozdobu
– 120 g másla
– 100 g květového medu
– sůl
– extra panenský olivový olej
– 80 g čerstvého zázvoru
– 1 červená šalotka
– 100 g světlé části pórku
– 2 l kuřecího (zeleninového) vývaru
– 250 ml kokosového mléka
– 100 ml smetany (33 % tuku)
– 250 ml čerstvé pomerančové šťávy
– pražená a solená dýňová semínka

Máme pro Vás ty nejlepší recepty ze všech možných surovin. Papírová kuchařka je už pasé…podívejte se na videorecepty online a určitě se ve vaření neztratíte. Pokud hledáte recepty na levné jídlo, chutné jídlo, nebo na opravdovou gurmánskou specialitu, holcina.cz najdete určitě vše a předčí Vaše očekávání.

Zapojte se do dění a zanechte pod příspěvkem komentář, nebo názor na holcina.cz.