Máte rádi kyselo? Tak to vám jistě zachutná i tradiční česká kulajda podle Romana Pauluse. Sladkokyselá krémová polévka z čerstvých hub a kopru, zjemněná smetanou a doplněná o orestované brambory, se rychle dostane na seznam vašich oblíbených rodinných receptů. Jednoduchý a rychlý návod na kulajdu najdete v Kulinářské akademii Lidlu a rovnou se můžete těšit i na tipy, jak kopr v kulajdě udržet zelený, jaké houby se do ní nejlépe hodí a jak na to, aby se kulajda nesrazila. Vyzkoušejte náš nejlepší recept na kulajdu ještě dnes!

Suroviny:
-5 bobkových listů
-8 kuliček celého černého pepře
-4 kuličky nového koření
-1 lžíce kmínu
-hrst sušených hub
-3 lžíce másla
-2 lžíce hladké mouky
-300 ml kuřecího vývaru
-krupicový cukr dle chuti
-sůl
-ocet dle chuti
-200 ml zakysané smetany
-100 g lišek
-pepř
-100 g vařených brambor
-hrst čerstvého kopru
-4 pošírovaná vejce

Máme pro Vás ty nejlepší recepty ze všech možných surovin. Papírová kuchařka je už pasé…podívejte se na videorecepty online a určitě se ve vaření neztratíte. Pokud hledáte recepty na levné jídlo, chutné jídlo, nebo na opravdovou gurmánskou specialitu, holcina.cz najdete určitě vše a předčí Vaše očekávání.

Zapojte se do dění a zanechte pod příspěvkem komentář, nebo názor na holcina.cz.